Servis

Obavite prolećni pregled automobila i ostavite zimu iza sebe

 

Radionice Bosch Car Service koncepta preporučuju da vaše vozilo temeljno pregledate tokom promene godišnjih doba.

 

Tom prilikom se uoče propadanja nastala usled zimskih uslova, održava se spremnost vozila za dalje vremenske prilike i jednostavno ćete se uveriti da je sa vašim vozilom sve u redu.

Zima može biti teška za vaše vozilo. Dakle, kada vreme počne da se prolepšava sa dolaskom proleća, toplo se savetuje provera stanja automobila i rešavanje svih potencijalnih skrivenih problema. Prolećni pregled automobila u Bosch Car Service radionicama je savršeno rešenje.

Čemu služi prolećni pregled automobila?

Kako hladnoća, led i loše vreme zime počinju da se povlače, prirodno je da vlasnici vozila počnu da ostavljaju frustracije zbog loših vremenskih uslova iza sebe i raduju se novoj sezoni. Stručnjaci iz Bosch Car Service radionica mogu vam pomoći da se izborite sa neizbežnim pogoršanjem stanja vašeg vozila tokom zime. Oni će takođe osigurati da budete spremni na bilo šta drugo što vam nepredvidljivo prolećno vreme može doneti.

Suočavanje sa kvarovima

Zima uzrokuje da vam se automobil pokvari na razne načine, pa će zbog toga možda biti potrebna popravka ili zamena delova.

 

Očigledno je da je hladnoća glavni faktor zimskih kvarova. Jedan od najčešćih problema uzrokovanih niskim temperaturama je oštećenje akumulatora, smanjujući mu sposobnost zadržavanja napunjenosti. To može dovesti do neuspešnog startovanja motora. Pored toga, vazduh u gumama je možda izgubio pritisak zbog hladnoće. To može uticati na upravljivost vozila i potrošnju goriva, pa je povećanje pritiska u gumama na odgovarajući nivo, važan aspekt prolećne kontrole automobila.

 

Led je još jedna destruktivna karakteristika zimskog vremena. Na primer, kada se nataloži na vetrobranskom staklu, to može oštetiti gumice brisača. Kao rezultat, metlice više neće efikasno uklanjati kišu i sneg. Takođe možete otkriti da je smrzavanje vode u cevima prouzrokovalo curenje tečnosti. Ovo je potencijalno vrlo opasno i mora se hitno rešiti.

 

Ostali uzroci kvarova uključuju so ili hemikalije koje se koriste na putevima u zaleđenim uslovima. Oni mogu dovesti do korozije karoserije, posebno na donjoj strani vozila. Uočite i suočite se sa problemom pre nego što se proširi.

Budite pripremljeni za prolećni pregled automobila

Koliko često smo osetili malo sunca na licu i odlučili da je zima gotova, da bismo se samo nekoliko dana kasnije tresli na temperaturama ispod nule? Veoma je važno da prolećna provera osigura da je vaše vozilo spremno za neočekivani povratak u teške uslove, sa dopunom ili zamenom tečnosti i drugih delova.

 

Sprej za vetrobransko staklo i rashladna tečnost su očigledno važne stavke koje moraju da se nađu na listi za dopunu. Obe moraju da se nose sa najhladnijim mogućim uslovima u vašem području. Takođe je važno izbegavati mešanje različitih vrsta tečnosti, jer će biti manje efikasne. Za sve to će se pobrinuti radionice Bosch Car Service koncepta.

 

Još jedna stavka koju će možda trebati zameniti kako biste bili u potpunosti spremni za loše uslove je set sijalica na vašem vozilu. Na proleće se još uvek možete voziti po mraku, jer dnevno svetlo vremenski prilično kratko traje. Možda ćete takođe otkriti da je neophodno da koristite svetla za maglu, posebno rano ujutro. Sijalice u svetlima za maglu su posebno važne stavke na kontrolnoj listi, jer ih retko koristimo – mogu se slomiti, a da to prođe neprimećeno.

 

Svi zamenski predmeti i materijali koje koriste Bosch Car Service radionice su visokokvalitetni i po standardu prve ugradnje.

Pogled u budućnost

Prolećni pregled automobila ne odnosi se samo na efekte zime. Takođe se radi o radovanju novoj sezoni. Proleće je ono godišnje doba kada se osećamo dobro ako temeljno proverimo stvari i dovedemo ih u ispravno stanje.

 

Opsežna lista proizvoda za prolećnu negu obuhvaćenih prolećnim pregledom uključuje sledeće:

 

 • Rad kočnica
 • Nivo kočione tečnosti
 • Sistem hlađenja
 • Filter vazduha
 • Nivo motornog ulja
 • Akumulator
 • Sredstva protiv smrzavanja
 • Sirena
 • Pogonski kaiš
 • Izduvni sistem
 • Metlice brisača
 • Svetla
 • Dubina šare na pneumaticima
 • Pritisak u pneumaticima
 • Sistem za pranje vetrobranskog stakla
 • Brave / zaptivke na vratima

 

Ako se tokom servisa otkriju problemi, kontaktiraće vas vaša radionica Bosch Car Service koncepta da predloži rešenje i zatraži vaše odobrenje za nastavak posla