Auto klime

Servisiranje klima-sistema u Bosch Car Service radionicama

 

Stručnjaci u Bosch Car Service radionicama sa zadovoljstvom će servisirati vaš sistem klimatizacije.

 

Uživajte u konstantno prijatnoj temperaturi, filtrirajte mnoge zagađivače u vazduhu i izbegnite neprijatne mirise.

Klima uređaj je važan deo naše udobnosti u vožnji ovih dana, obezbeđujući prijatno i zdravo okruženje. Dakle, uključivanje klima uređaja i otkrivanje da se ne hladi ili filtrira onoliko efikasno koliko biste želeli, stvara neprijatnost. U stvari, loše održavan sistem može čak doprineti ustajalom vazduhu u kabini. Odgovor je – godišnja usluga servisiranja klimatizacije.

Šta se proverava tokom servisiranja klimatizacije?

Klima uređaj u automobilu ima dve jednako važne uloge – kontrolu temperature i filtriranje. Obe su pokrivene detaljnom listom pregleda i zamena u servisu klima uređaja za automobile koji pruža svaka od radionica iz Bosch Car Service koncepta.

 

Što se tiče funkcije hlađenja, kvalifikovani i dobro opremljeni stručnjak ne samo da će izvršiti dopunu klima uređaja u automobilu, već će proći niz testova kako bi se uverio da sistem radi bez grešaka i da radi apsolutno ispravno.

 

Što se tiče filtriranja, usluga obično uključuje zamenu komponente za jednokratnu upotrebu.

Hlađenje u vašem klima uređaju

Kao što verovatno znate, klima uređaji rade cirkulišući rashladnu tečnost. Dolivanje ovog rashladnog sredstva je jedan od glavnih zadataka tokom servisiranja klimatizacije, jer sistemi obično izgube do 8% rashladne tečnosti godišnje. To nije posao koji se može obavljati kod kuće. Niti je nešto što biste trebali poveriti nestručnom licu.

 

Nakon dolivanja rashladnog sredstva, neophodno je osigurati da je sa sistemom sve u redu. Ako ne koristite redovno klimu (na primer, po hladnijem vremenu), zaptivke u sistemu mogu biti lišene podmazivanja i podložne curenju. Koristeći profesionalnu opremu i stručno znanje, osoblje radionice Bosch Car Service koncepta proveriće da li cure i osiguraće da sistem može da održi pritisak rashladnog sredstva. Ako se otkriju bilo kakvi problemi, Bosch Car Service radionice su dobro kvalifikovane za izvođenje popravki klima uređaja (uz vaše odobrenje).

 

Nešto što možda ne znate je da sistemi za klimatizaciju automobila sadrže komponentu koja se naziva sušač. Uklanja vlagu iz rashladnog sredstva, koja bi inače prouzrokovala habanje sistema klimatizacije. Ovaj proizvod ima ograničen životni vek i treba ga redovno menjati kako ne bi oštetio ceo sistem. Stručno lice u Bosch Car Service radionici će dijagnostikovati da li sušač treba zameniti i po potrebi će to i učiniti. Još jednom, ovo je nešto što bi trebalo da uradi isključivo stručno lice.

Filtriranje u vašem klima uređaju

Filter u vašem klima sistemu, koji je odgovoran za zadržavanje zagađivača iz vazduha van automobila, još je jedan element koji se vremenom troši. Stoga će vaša usluga klimatizacije obično podrazumevati zamenu filtera. To je nešto što koristi svim vlasnicima vozila, ali je posebno važno za svakoga ko pati od peludne groznice ili alergije. Još je važnije ako redovno prevozite decu sa zdravstvenim problemima ove vrste. Rano proleće, pre nego što vrućina i polen počnu da se nakupljaju, idealno je vreme da kontaktirate Bosch Car Service radionicu i zatražite od njih da provere vašu klimu.

 

Ali postoji i još jedan razlog za promenu filtera u klima uređaju. Vaš klima-sistem može postati udoban dom za bakterije i gljivice, a to će na kraju prouzrokovati neprijatne mirise u vozilu ukoliko se ne vodi računa. Problem se obično razvija tokom perioda kada klima-uređaj nije u upotrebi – još jedan razlog za razmatranje zahteva za uslugom na proleće.