Bosch kočnice

Bosch kočnice: Bezbedni sa nama već više od 90 godina

 

Naše kočione inovacije već više od 90 godina obezbeđuju sigurnost na putevima. I nastavićemo da se strastveno posvećujemo poboljšanju bezbednosti u vožnji. Pritom koristimo decenijsko iskustvo i sveobuhvatno stručno znanje. Za vas to znači da se u potpunosti možete pouzdati u naše proizvode. Posetite Bosch Car Service radionice.

U Bosch Car Service radionicama naši stručnjaci mogu vam pomoći bez obzira da li vam je potreban servis ili provera kočnica, već danas možete da rezervišete termin.

Profesionalna provera kočionih sistema u Bosch Car Service radionicama

Tokom više od 90 godina, brojni patenti i inovacije proizvoda jasno ukazuju da retko ko poznaje kočione sisteme kao Bosch. Ova izvanredna kompetencija ogleda se i u gotovo kompletnom asortimanu kočionih komponenata.

Istorija Bosch inovacija

Davnih 1920-ih automobilske kočnice teško su se mogle nositi sa performansama motora i težinom tadašnjih vozila. Godine 1927. Bosch je predstavio pneumatsku servo kočnicu koja je za trećinu smanjila put kočenja kamiona. Štaviše, patent podnet još 1936. godine postavio je osnovu za savremeni sistem protiv blokiranja kočnica (ABS), iako je njegova serijska proizvodnja započela tek 1978. godine.

ESP®: Sprečavanje rizika od klizanja ili proklizavanja

Sistem kontrole proklizavanja (TCS) i elektronski program stabilnosti (ESP®) takođe su zasnovani na ABS-u koji je razvio Bosch. ESP® lansiran pre 25 godina neprestano analizira kretanje vozila i ugao upravljanja. Ako otkrije rizik od klizanja, preuzima kontrolu i stabilizuje vozilo. Do sada je to postalo zakonski uslov u nekoliko zemalja i obavezno za sve nove automobile u Evropi.